Noodverlichting is belangrijk in gebouwen waar mensen zich bevinden. Het waarborgt hun veiligheid. Om dit goed te doen, is er vakkennis nodig. Protect Brandbeveiliging heeft deze expertise in huis.

Aanleg systeem
Noodverlichting moet functioneren op het moment dat er een stroomstoring is. U wilt niet in het donker zitten als er zich een calamiteit voordoet. U wilt voldoende licht om het gebouw op een veilige manier te kunnen verlaten of processen goed te kunnen afsluiten. Tevens moeten de vluchtwegen, veiligheidsmiddelen en (nood)uitgangen direct herkenbaar en verlicht zijn. De basis voor hiervoor wordt gelegd in het ontwerp, de systeemkeuze en de aanleg van de installatie.

Onderhoud
Daarmee bent u er nog niet. Een noodverlichtingsinstallatie moet na aanleg in optimale staat gehouden worden. Het is dus minstens zo belangrijk om de installatie goed te inspecteren en te onderhouden. Tijdens de inspectie kijken we of de installatie nog in overeenstemming is met het oorspronkelijke ontwerp en het gebruik van het gebouw. U kunt zich voorstellen dat als het pand anders gebruikt wordt, het ontwerp aangepast moet worden. Dit is één van de punten die direct naar boven komt bij een inspectie.

Protect Brandbeveiliging heeft alle expertise in huis en is gecertificeerd. De aanleg, inspectie en het onderhoud zal uitgevoerd worden volgend de geldende NEN-normen of bouwbesluit. Meer weten? Wij komen graag langs. Maak vandaag nog een afspraak met ons.