Binnen uw bedrijf ontkomt u niet aan brandpreventie. Door enkele brandblusapparaten binnen handbereik te hebben, vergroot u de kans op het effectief blussen van een brand. Het is niet alleen veiliger voor u en uw medewerkers, ook de gevolgschade van brand wordt hiermee beperkt.

Voordelen en veiligheid
De voordelen van draagbare blusapparaten zijn in het bijzonder de eenvoudige bediening en de onmiddellijke beschikbaarheid. Natuurlijk voldoen al onze blusmiddelen aan de Europese veiligheidsnormen en hebben daarnaast diverse milieukeuringsstickers. Wilt u zeker zijn van goed uitgevoerd periodiek onderhoud? Sluit dan ook een onderhoudscontract bij ons af.
Voordelen van Protect Brandbeveiliging op een rij:

• U krijgt uitsluitend de beste kwaliteit brandblussers en brandslanghaspels geleverd.
• De jaarlijkse, verplichte keuring van blusmiddelen is bij ons in vertrouwde handen.
• Bij grotere aantallen wordt het nog aantrekkelijker, omdat wij een staffeltarief hanteren.
• U kunt de blusmiddelen van meerdere vestigingen bij elkaar optellen en zo gebruik maken van het staffeltarief.
• U betaalt geen voorrij- en administratiekosten!

Wat betekent dit voor u?
Voor uw veiligheid en dat van uw medewerkers moeten blusmiddelen regelmatig gecontroleerd en gekeurd worden. Hieronder staat dit op een rij:
1. Regelmatige controle door de gebruiker.
U, als eigenaar/gebruiker, moet alle brandblustoestellen regelmatig inspecteren op zichtbare kenmerken, zoals:

• Aanwezigheid.
• Gebruiksklaar.
• Onbeschadigd.
• Juiste gebruiksaanwijzing.

2. Jaarlijkse controle door een deskundig persoon.
Het blustoestel dient jaarlijks gecontroleerd te worden door een REOB-gediplomeerde monteur van een door het NCP gecertificeerd REOB-bedrijf.

3. Vijfjaarlijks uitgebreid onderhoud door een deskundig persoon.
Eén keer in de vijf jaar wordt het blustoestel uitgebreid gecontroleerd en wordt de vulling, indien nodig, vervangen.

4. Revisie na tien jaar door een deskundig persoon.
Na tien jaar wordt het blustoestel volledig gedemonteerd en wordt er een drukproef op de cilinder uitgevoerd. Indien nodig worden er onderdelen vervangen en de vulling vernieuwd.

5. Blustoestellen ouder dan 20 jaar.
De levensduur van brandblussers is gesteld op maximaal 20 jaar. Na 20 jaar voldoen de blussers niet meer aan de veiligheidseisen en worden buiten gebruik gesteld. De oude brandblussers kunt u door Protect Brandbeveiliging laten verwijderen. De verwijdering en afvalverwerking van deze blusmiddelen worden volgens de milieuwetgeving uitgevoerd. U dient niet alleen rekening te houden met vervanging, maar ook met verwijderingsbijdragen.

Wilt u advies over uw brandveiligheid en/of bedrijfs- of omgevingsveiligheid? Wij kunnen vrijblijvend een analyse voor u maken. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.