Binnen uw bedrijf ontkomt u niet aan brandpreventie. Door enkele brandblusapparaten binnen handbereik te hebben, vergroot u de kans op het effectief blussen van een brand. Het is niet alleen veiliger voor u en uw medewerkers, ook de gevolgschade van brand wordt hiermee beperkt. Protect Brandbeveiliging levert betrouwbare brandblussers en blusmiddelen van de beste kwaliteit.

✔ Uitsluitend de beste kwaliteit brandblussers en brandslanghaspels
✔ Aantrekkelijke staffeltarieven
✔ U betaalt geen voorrij- en administratiekosten
✔ Deskundig advies voor uw bedrijfssituatie

Bel: 0341 257 626 Offerte opvragen

Voordelen en veiligheid

De voordelen van draagbare blusapparaten zijn in het bijzonder de eenvoudige bediening en de onmiddellijke beschikbaarheid. Natuurlijk voldoen al onze blusmiddelen aan de Europese veiligheidsnormen en hebben ze daarnaast diverse milieukeuringsstickers. Wilt u zeker zijn van goed uitgevoerd periodiek onderhoud? Sluit dan ook een onderhoudscontract bij ons af.

Soorten blusmiddelen

Er zijn verschillende soorten draagbare blustoestellen. Welke blusmiddelen er nodig zijn voor uw bedrijf, hangt af van uw bedrijfssituatie. Protect Brandbeveiliging geeft u graag een vrijblijvend advies voor de benodigde brandblusapparatuur in uw bedrijf. De meest voorkomende blusmiddelen zijn:

Schuimblussers

Een schuimblusser blust branden in de vorm van vaste stoffen en vloeibare stoffen. De schuimblussers zijn daarom uitermate geschikt voor onder andere kantoorgebouwen, onderwijsinstellingen en de zorgsector.

Koolzuursneeuwblussers

Een koolzuursneeuwblusser beperkt nevenschade tot een minimum en heeft toch een hoge bluskracht. Deze CO2 blussers zijn daarom bijzonder geschikt voor de beveiliging van ruimten met bijvoorbeeld elektronische apparatuur en levensmiddelen en laboratoria.

Vetbrandblussers

Voor de bestrijding van vetbranden en frituurbranden zijn de vetbrandblussers ontwikkeld. Deze brandblussers zijn geschikt voor de veiligheid van horecagelegenheden, keukens, restaurants en snackbars.

Poederblussers

Een poederblusser blust branden in de vorm van vaste stoffen, vloeibare stoffen en gassen. De poederblusser heeft een hoge bluskracht.

Brandslanghaspel

De brandslanghaspel heeft een brandslang van 20 tot 30 meter en is aangesloten op de waterleiding. De waterstraal heeft een worplengte van ongeveer 5 meter.

Bluswagens

Protect Brandbeveiliging heeft diverse bluswagens, zoals poederbluswagens, CO2-bluswagens en schuimbluswagens.

Neem voor advies of een vrijblijvende offerte contact op met Protect Brandbeveiliging. We maken graag een afspraak om de brandveiligheid van uw bedrijf in kaart te brengen.

Bel: 0341 257 626 Offerte opvragen

Blusmiddelen keuren en controleren

Naast het leveren van brandblusapparatuur voeren we de controles en keuringen uit. Voor uw veiligheid en die van uw medewerkers moeten blusmiddelen regelmatig gecontroleerd en gekeurd worden. Hieronder staat dit op een rij:

1. Regelmatige controle door de gebruiker.
U, als eigenaar/gebruiker, moet alle brandblustoestellen regelmatig inspecteren op zichtbare kenmerken, zoals:

 

2. Jaarlijkse controle door een deskundig persoon.
Het blustoestel dient jaarlijks gecontroleerd te worden door een REOB-gediplomeerde monteur van een door het NCP-gecertificeerd REOB-bedrijf.

3. Vijfjaarlijks uitgebreid onderhoud door een deskundig persoon.
Eén keer in de vijf jaar wordt het blustoestel uitgebreid gecontroleerd en wordt de vulling, indien nodig, vervangen.

4. Revisie na tien jaar door een deskundig persoon.
Na tien jaar wordt het blustoestel volledig gedemonteerd en wordt er een drukproef op de cilinder uitgevoerd. Indien nodig worden er onderdelen vervangen en de vulling vernieuwd.

Lees meer over het keuren van brandblussers.

Neem contact op

Wilt u advies over uw brandveiligheid en/of bedrijfs- of omgevingsveiligheid? We maken graag een vrijblijvende analyse voor u. Neem contact met ons op via onderstaande contactgegevens en vraag naar de mogelijkheden.

Telefoonnummer: 0341 – 257 626
Mobiel: 06 – 13 11 41 37
E-mail: info@protectbrandbeveiliging.nl